Scena 34

SCENA  ZA ODRASLE „SCENA 34“

scena34

U želji da se poboljša kulturna ponuda grada Novog Sada i obogati dramska scena za odrasle stvorena je SCENA 34, večernja scena za odrasle, pruža gledaocu mogućnost da u prijatnoj atmosferi uživa u kabareima, komadima sa muzikom, stand up komedijama, kao i drugim komadima i predstavama koji se bave društveno aktuelnim temama.
Glavni ciljevi SCENE 34 su promocija i afirmacija mladih, darovitih umetnika, njihovo umrežavanje i stvaranje mogućnosti za razvijanje i konkretizovanje njihovih sopstvenih ideja. Najvažniji cilj SCENE 34 je jačanje kulturne samosvesti kod pojedinca.

Sala SCENE 34 prima 34 posetioca i svojom intimnošću pruža mogućnost da se doživi pozorište i kultura u jednom sasvim drugačijem ambijentu. Na SCENI 34 igraju se prvenstveno monodrame i duodrame. 

SCENA 34 pruža mladim umetnicima mogućnost da neposredno nakon završetka studija prikažu svoje stvaralaštvo publici. Inovativnim odnosom prema umetnosti, koji u svetu već odavno postoji, grupa mladih umetnika okupljenih oko ovog projekta sebi daje u zadatak postavljanje novih postulata i njihovu primenu u kulturnoj sferi ovih prostora. 

SCENA 34 ima intenzivnu saradnju sa pozorištima i kulturnim institucijama u Sloveniji, što se odrazilo na međusobna gostovanja i razmenu umetnika.