U želji da se poboljša kulturna ponuda grada Novog Sada i obogati dramska scena za odrasle stvorena je SCENA 34, večernja scena za odrasle, pruža gledaocu mogućnost da u prijatnoj atmosferi uživa u kabareima, komadima sa muzikom, stand up komedijama, kao i drugim komadima i predstavama koji se bave društveno aktuelnim temama.
Teatar 34 je repertoarsko pozorište, koje se nalazi u strogom centru grada Novog Sada, u ulici Nikole Pašića 34.
Ovu instituciju čine dve pozorišne scene – VESELA KORNJAČA, scena za decu i SCENA 34, dramska scena za odrasle. Teatar promoviše savremeni teatarski izraz, ali neguje i klasičnu pozorišnu tradiciju, okuplja mlade, profesionalne umetnike, pružajući im mogućnost da izraze svoje talente u različitim oblastima.

Pozorište TEATAR 34 ima mesta za 34 gledaoca u parteru i na balkonu. Predstave i performansi se izvode na Kamernoj sceni, što pruža mogućnost da se na uzbudljiv i drugačiji način doživi pozorišna igra. Inovativnim odnosom prema umetnosti TEATAR 34 neprestano postavlja nove postulate, koje primenjuje u kulturnoj sferi ovih i drugih prostora.
Svojom programskom koncepcijom, koja obuhvata samostalnu pozorišnu produkciju dramskih predstava, TEATAR 34 doprinosi afirmaciji mladih profesionalnih umetnika raznih profila.

VESELA KORNJAČA
Teatar 34 poseduje scenu za decu pod nazivom „Vesela kornjača“, koja je nastala na temeljima prvog privatnog pozorišta u našoj zemlji- Pozorišta „Vesela kornjača“. Pozorište „Vesela kornjača“ daleke 1990. godine osniva književnik Pavle Janković- Šole (1939-1997), koji je bitan stvaralac u okviru književnosti i dramskog izraza za decu.
Danas scena za decu, Dramski atelje Vesela kornjača je osnovan 1990. godine, kao prvo privatno pozorište na ovim prostorima i na njegovim temeljima se razvio Teatar 34. Svih ovih 30 godina u ulici Nikole Pašića, na broju 34, nekadašnjoj Pašićevoj 28, živi umetnost.
Mnogi afirmisani glumci su u „Veseloj kornjači“ prvi put zaigrali u predstavama za decu.

SCENA 34
Iz želje da se obogati kulturna ponuda grada Novog Sada, stvorena je SCENA 34, večernja scena za mladu i odraslu publiku, na kojoj se igraju kabaretske predstave, komadi sa muzikom, stand up komedije, kao i drugi komadi i predstave, koje se bave društveno aktuelnim temama.

GALERIJA HODNIK
TEATAR 34 u svom sklopu poseduje i jedinstven javni galerijski prostor, pod nazivom GALERIJA HODNIK 34
Jedinstven javni, galerijski prostor pruža mogućnost mladim likovnim, vizuelnim, kao i multimedijalnim umetnicima da predstave svoje radove i koncepte bazirane i inspirisane pozorištem i teatarskom igrom.
GALERIJA HODNIK je otvorena 24 sata.
Na nov i zanimljiv način GALERIJA HODNIK pruža mogućnost mladim likovnim, vizuelnim kao i multimedijalnim umetnicima da predstave svoje radove i koncepte bazirane i inspirisane pozorištem i teatarskom igrom.