Seks i nasilje: od 6 do 36

Monodrama „Seks i nasilje: od 6 do 36″ je društveno-angažovani dramski prikaz nastao po istoimenom tekstu nagrađivane autorke Marijane Čanak, objavljenom na Portalu o invalidnosti, koji govori o seksualnom nasilju nad ženama.

Kroz monodramu se raslojavaju i obrađuju momenti proživljavanja i prepoznavanja seksualnog uznemiravanja kroz prizmu iskustva jedne ili više žena u četiri različita životna doba (šest, 27, 33 i 36 godina).

O važnoj temi kao što je nasilje nad ženama ponekad, nažalost, potrebno progovoriti na neki drugačiji, neuobičajeniji način kojim će trznuti i uljuljkana svest svih nas o postojanju ovog fenomena i pokrenuti nas makar da svi dostignemo nivo prepoznavanja za početak, a onda i reagovanja.

„Moji glasovi se pitaju: Kako je mogao to da uradi? Kako je moguće da u tome uživa? Da li mirno spava posle svega? Dokle? Koliko je žena čiji su glasovi utišani?”

Monodrama je premijerno izvedena u septembru 2019. godine u okviru umetničkog programa filmskog festivala o invalidnosti i osobama sa invaliditetom – „Uhvati film”.

Trajanje: 45 minuta